liveblog | 29 april

Auto te water • man vermist en gevonden

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 april, 21:10 uur
21:10

Man met dementie vermist en gevonden.

Een man met dementie uit Vragender was vermist in Albufeira. Zijn familie maakte zich grote zorgen, zo melden ze op sociale media.
19:30

Brand schuurtje Winterswijk

Aan de Meidoornstraat in Winterswijk ontstond een brand in een schuur achter een woning. De brandweer kwam ter plaatse met een blusvoertuig De vlammen sloegen hoog uit de schuur, aldus een 112-correspondent. De straat werd volledig afgesloten in verband met de bluswerkzaamheden. In de woning was niemand aanwezig, de buren ernaast zijn uit huis gehaald door de hulpdiensten. Er raakte niemand gewond.
De oorzaak van de brand is nog onbekend.
De schuur kan als verloren worden beschouwd
© 112Achterhoek-nieuws
19:02

Auto frontaal op boom

Op de Garderenseweg tussen Uddel en Garderen is een persoon gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De hulpdiensten kregen rond 18.15 een melding van een ongeval op de Garderenseweg bij Uddel ter hoogte van Blekemeer. Het ambulancepersoneel ontfermde zich over het gewonde slachtoffer en heeft de persoon naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en moet door een bergingsvoertuig worden afgesleept.
De auto reed tegen een boom aan
© Luciano de G.
18:00

Auto te water, bestuurder weg

Een auto is in een beek beland bij de Van Heemstraweg in Zaltbommel. Dat gebeurde maandag aan het einde van de middag.
Volgens een 112-fotograaf ter plaatse is het voertuig door voorbijgangers gevonden. De bestuurder zou verdwenen zijn. De politie doet onderzoek.
De auto te water.
© Persbureau Heitink
17:20

Opnieuw aanhouding voor vuurwerkrellen

De politie heeft maandag een man (28) uit Hedel aangehouden vanwege de rellen tijdens Nieuwjaarsnacht in de plaats. "Hij wordt ervan verdacht een grote rol te hebben gespeeld in de ongeregeldheden en de aanloop er naar toe", zegt de politie.
Van deze verdachte zijn geen beelden getoond in de programma's Plaats Delict en Opsporing Verzocht.
Dat zit anders bij een tweede verdachte. Die man (24) uit Ammerzoden herkende zichzelf op de tv-beelden en besloot zich deze maandag op het bureau te melden.
Eerder zijn al zeven andere verdachten aangehouden. Ook heeft de politie meerdere woningen doorzocht.
14:09

Vrachtwagen muurvast in berm A50

Een vrachtwagenchauffeur heeft maandagmiddag veel schade aangericht langs de A50. De chauffeur raakte door onbekende oorzaak van de weg en ramde de vangrail, die hij over tientallen meters kapot reed. Daarna kwam de wagen vast te zitten in de berm.
Op foto's is te zien hoe de vangrail over een lengte van tientallen meters zwaar beschadigd is geraakt. De vrachtwagen wordt op een later moment losgetrokken door een bergingsbedrijf en daarna waarschijnlijk meegenomen.
Update: Inmiddels is de vrachtwagen weggehaald en de vertraging grotendeels voorbij.
Het incident gebeurde op de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de afrit Loenen.
© Luciano de Graaf