Arnhem en omstreken / Gelderse Vallei

Mannen rennen bos in bij politiecontrole, agenten ontdekken waarom

De politie zocht de mannen in het bos bij Wolfheze.
© Persbureau Heitink
WOLFHEZE - De politie heeft zondagavond met meerdere eenheden gezocht naar twee mannen die het bos inrenden bij Wolfheze. De twee sloegen op de vlucht tijdens een controle, waarschijnlijk omdat ze gestolen spullen bij zich in de wagen hadden en niet gepakt wilden worden.
Surveillerende agenten dirigeerden de auto naar de kant, omdat deze naar voren kwam tijdens een controle met automatische kentekenplaatherkenning. Op een parkeerplaats bij hotel/restaurant De Buunderkamp in Wolfheze wilden agenten de laadruimte van het voertuig inspecteren, maar op dat moment sloegen de bestuurder en bijrijder direct te voet op de vlucht. De twee renden een nabijgelegen bos in.
In de laadruimte stonden drie van diefstal afkomstige elektrische fietsen en een vermoedelijk gestolen accuslijpmachine. Dicht bij de parkeerplaats werd niet veel later ook nog een geldbedrag gevonden, net als andere spullen die de verdachten daar vermoedelijk achterlieten.

Signalement

De politie kon zondagavond geen aanhoudingen verrichten, maar wil wel graag weten wie de twee gevluchte personen zijn. Het gaat om twee blanke mannen in donkere kleding; één van de twee had licht haar. Wie meer weet, kan zich melden bij de politie.
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: