Liemers

Duiven vangt bijna genoeg vluchtelingen uit Oekraïne op

Het gemeentehuis van Duiven.
© RTV Connect
DUIVEN - De nieuwe opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne, aan de Goudenregenstraat in Duiven, verwelkomt nog deze week de eerste nieuwe bewoners. In het voormalige schoolgebouw van basisschool De Wereldwijzer is plek voor zo'n 50 mensen. Begin juni opent ook de opvang aan de Helstraat. Met de bestaande opvangplekken erbij, vangt Duiven dan ongeveer honderdvijftig Oekraïners op. Hiermee voldoet zij aan het aantal mensen dat de gemeente gevraagd is op te vangen.
Organisatie KerkvoorNu coördineert de opvanglocaties voor mensen uit Oekraïne in de gemeente Duiven. Dinsdagavond 30 april kunnen omwonenden en belangstellenden alvast een kijkje komen nemen op de nieuwe opvangplek aan de Goudenregenstraat.

Opvang hard nodig

Burgemeester Huub Hieltjes laat weten: “De oorlog in Oekraïne duurt nu al meer dan twee jaar en het einde is helaas nog niet in zicht. Mensen uit Oekraïne hebben ook nu onze hulp nog dringend nodig. Met deze opvanglocaties halen we als gemeente ons deel in de landelijke taakstelling van 97.000 opvangplekken. Het doet mij goed dat wij in onze gemeente daaraan onze bijdrage leveren.”