Stedendriehoek

Vrachtwagen rijdt tientallen meters vangrail langs A50 kapot

Het incident gebeurde op de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de afrit Loenen.
© Luciano de Graaf
LOENEN - Een vrachtwagenchauffeur heeft maandagmiddag veel schade aangericht langs de A50. De chauffeur raakte door onbekende oorzaak van de weg en ramde de vangrail, die hij over tientallen meters kapot reed. Daarna kwam de wagen vast te zitten in de berm.
Update: De vertraging is inmiddels voorbij.
Een 112-verslaggever zegt dat het rond 12.50 uur misging tussen knooppunt Beekbergen en de afrit Loenen. De chauffeur verloor de macht over het stuur, reed naar de zijkant van de weg en botste daar op de vangrail. De vrachtwagen met aanhanger kwam daarna muurvast te zitten in de berm.
De vrachtwagen met aanhanger kwam tot stilstand rond hectometerpaal 199,9.
© Luciano de Graaf
Na de aanrijding werden twee rijstroken afgesloten voor het overige verkeer. Op foto's is te zien hoe de vangrail over een lengte van tientallen meters zwaar beschadigd is geraakt. De vrachtwagen wordt op een later moment losgetrokken door een bergingsbedrijf en daarna waarschijnlijk meegenomen. Dat belooft nog een flinke klus te worden, omdat de trailer op kantelen staat: de vangrail houdt het gevaarte op dit moment tegen.
Update: Inmiddels is de vrachtwagen door Rijkswaterstaat weggehaald.

Andere kant op file

In tegenovergestelde richting op de A50 staat (ook) een file, tussen Arnhem en Apeldoorn. Het staat daar door een ongeluk vast over een lengte van 4 kilometer. Dat zorgt voor een vertraging van ongeveer een uur, geeft de ANWB aan.
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.