Gelderland

Deze artiesten komen langs op Koningsdag

Snollebollekes, Marco Schuitmaker en Roxy Dekker.
© ANP
ARNHEM - Komende zaterdag kleurt Gelderland weer oranje vanwege Koningsdag. 2024 belooft een jaar te worden met veel spektakel, want er komen een hoop bekende artiesten naar de provincie. Hier vind je een overzicht van de gaafste optredens en lees je wat je echt niet mag missen.

Arnhem

De festiviteiten in de provinciehoofdstad beginnen al vroeg. Op vrijdagavond wordt er namelijk al afgetrapt en dan gaan de festiviteiten maar liefst 30 uur door. In Arnhem zijn er veertien stages waar je een keur aan artiesten vindt: van disco tot de feestmuziek van Snollebollekes en van techno tot Danny Froger.
Het grootste festival in Arnhem is Kingsize, op de Markt. Vanaf vrijdagavond 18.00 uur staan daar bijvoorbeeld Mr. Belt & Wezol, Sunnery James en Lucas & Steve. Feest gegarandeerd!
Op de Trans, vlakbij de John Frostbrug, gebeurt ook genoeg. Daar treden bijvoorbeeld Snollebollekes, Marco Schuitmaker en de megapopulaire Roxy Dekker op. Op het Matrixx Oranjefeest zie je ook Jan Biggel en het foute uur van Qmusic.
Maar ook op bijvoorbeeld de Korenmarkt, het Gele Rijdersplein en de Jansplaats en is er genoeg te doen. In dit overzicht vind je waar je kunt genieten van Claw Boys Claw, Samantha Steenwijk, René Karst, Waylon en nog veel meer.

Nijmegen

Ook in Nijmegen belooft Koningsdag een groot feest te worden en ook daar beginnen ze vroeg. Want met Koningsnacht zijn er door de hele stad allemaal feestjes.
Uitgekaterd? Overdag kun je je lol op. Bijvoorbeeld bij het Kings & Queens Festival op het stadseiland Veur-Lent. Wist je dat daar nog nooit eerder een Koningsdagfestival was? Nu kun je er de hele dag terecht voor de lekkerste R&B.
Op het Faberplein is het festival Maximariënburg. Daar vind je onder ander Bastiaan Ragas met band. Bij Oranjepop in het Hunnerpark spelen vanaf zaterdagmiddag non-stop bekende internationale artiesten en opkomende bands. Verder kun je ook nog los op het Koningsplein en de Grote Markt. Een compleet overzicht lees je hier.

Kleinere festivals

Ook in de kleinere gemeenten wordt er flink gefeest. 's Nachts kun je bijvoorbeeld al in Wageningen, Apeldoorn, Ede, Harderwijk en Doetinchem terecht. En op Zutphen Open Air vind je Jonna Fraser en Vunzige Deuntjes Soundsystem, ook lekker!