Gelderse Vallei / Achterhoek

Esmé is de bekendste autopoetser van Nederland: 'Als het moet zelfs met een tandenborstel'

Esmé is de bekendste autopoetser van Nederland: 'Als het moet zelfs met een tandenborstel'
© Omroep Gelderland
EDE - Met haar filmpjes waarin ze de mooiste en duurste auto's poetst trekt car detailer Esmé Gelissen duizenden kijkers op Instagram en TikTok. Inmiddels is de 'autopoetster' uit Ede uitgegroeid tot één van de bekenste car detaillers ter wereld.
Op Instagram en TikTok kennen veel mensen de 35-jarige Edese als de 'Detailling Girl' en heeft ze zo'n 400.000 volgers. In haar filmpjes laat Esmé zien hoe ze auto's helemaal laat glimmen.
Veel mensen denken dat ze zomaar auto's schoonmaakt, maar dat is het volgens haar niet het geval. "Het is echt next level autopoetsen. Ik doe alles wat met een auto te maken op het gebied van cosmetisch onderhoud."
In haar roze garage in Ede werkt Esmé soms wel dagen lang aan één auto. Ze gaat zeer gedetailleerd te werk. Zo gebruikt ze zelfs tandenstokers om de steenslagpunten in de motorkap weg te werken. "Maar ik heb ook wel eens een motorruim met een tandenborstel schoongemaakt voor een klant. Voor dit vak moet je echt een passie hebben anders houd je het niet vol", aldus Esmé.
Door onder meer populariteit op social media is Esmé niet alleen meer in haar garage in Ede te vinden. Ze reist ook de wereld over om op andere plekken te werken aan auto's. Ook geeft ze vaak demonstraties op grote autobeurzen over de hele wereld.
Esme Gelissen is een ster in 'car detailing'

Generatieverschillen in ons vervoer

Het programma I love de Achterhoek staat dit seizoen in het teken van generatieverschillen. Deze week is het thema vervoer want in de wereld van de brommers, auto's en steps is namelijk flink wat veranderd.
Twee rasechte Achterhoekers, cabaretier Frans Miggelbrink en zanger Willem te Molder, gaan onder meer op bezoek bij Nederlands kampioen stuntstepper Tim van Kleef en bij Esmé in haar roze garage in Ede.
Zondag om 17.20 uur is 'I love de Achterhoek' te zien. Daarna volgt ieder uur een herhaling.
Meer zien? Kijk dan de hele uitzending.