Stedendriehoek / Achterhoek

Jassendieven slaan hun slag in Zutphen

De politie zoekt dit duo voor diefstal van twee dure jassen.
© politie/Plaats Delict
ZUTPHEN - Een man maakt stampij in een kledingwinkel in de Korte Hofstraat in Zutphen. Personeel vertrouwt hem niet en wil de inhoud van zijn tas controleren. Daar is de 'klant' niet van gediend.
De klant is niet alleen in de winkel, maar in het gezelschap van iemand. En deze man gaat een pashokje in met enkele jassen om die te passen. En die kledingstukken zijn behoorlijk prijzig, blijkt uit gegevens van de politie.
Deze man loopt uiteindelijk de winkel uit, alsof er niets van zijn gading bij is. Zijn compagnon is dan nog binnen en die draagt een rugzak. En ook hij bezoekt de paskamers, hetzelfde hokje zelfs.

Worsteling bij de deur

Wanneer ook hij naar buiten wil zonder iets af te rekenen, houdt het winkelpersoneel de man tegen. Ze vragen hem de inhoud van zijn rugzak te laten zien.
Daar heeft de man geen zin in, hij wordt agressief en er ontstaat een worsteling bij de deur. De man met de rugzak weet te ontkomen.
De Zutphense kledingzaak blijkt twee dure jassen kwijt te zijn.
Bekijk de beelden:
Kledingdieven ontkomen

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2024074991.