Noord-Veluwe

Politie toont foto van jongens die fietsen op A28 gooiden: 'We nemen dit hoog op'

Eén van de fietsen die op de A28 belandde. Inzet: de jongens die gezocht worden.
© Politie Veluwe West / Instagram
HARDERWIJK - De politie is op zoek naar twee jongens, die in februari vanaf een viaduct boven de A28 fietsen op de snelweg gooiden. Met hun actie namen de jongens een groot risico dat er een ongeluk zou gebeuren. De politie wil weten wie ze zijn en heeft een geblurde foto van het tweetal gepubliceerd.
De jongens voerden hun actie in de avonduren uit op het viaduct Deventerweg, boven de A28. Ze gooiden rond 23.30 uur zowel links als rechts van hectometerpaal 52,5 een fiets op de weg en meerdere auto's reden daar vervolgens overheen. Hun auto's raakten daardoor beschadigd.

Geblurde foto gedeeld

De politie riep de dag na het incident mensen op informatie en beelden te delen. Die oproep heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de twee jongens. Daarom is nu een geblurde foto van de twee op sociale media gezet. De politie wil de jongens namelijk op het matje roepen.
"Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar als een fiets op een autoruit terecht was gekomen, had het ook heel anders kunnen aflopen. Misschien hebben jullie dat niet genoeg beseft, maar we pakken deze zaak wel hoog op", laat de politie vrijdag weten op haar socialmediakanalen.

Week de tijd

"We hebben camerabeelden waar jullie duidelijk op staan. Omdat jullie vermoedelijk minderjarig zijn, willen we jullie de kans geven om jezelf te melden. Daarom hebben we de beelden geblurd zodat jullie voor anderen niet herkenbaar zijn", aldus de politie, die de jongens tot volgende week donderdag de tijd geeft zich te melden. Als ze dat niet doen, wordt hun gezicht herkenbaar getoond in het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland.