Rijk van Nijmegen

Dit bord in de speeltuin helpt kinderen te spreken zonder te praten

Het onthulde pictogrammenbord.
Omroep Gelderland © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Een speciaal bord moet kinderen in Nijmegen helpen om met elkaar te communiceren tijdens het spelen. Op het bord staat elk pictogram voor een woord, zodat er met elkaar gesproken kan worden zonder te praten.
Het bord komt in speeltuin 't Kraaienest in Nijmegen en moet ervoor zorgen dat kinderen met spraakproblemen of kinderen die de Nederlandse taal niet beheersen zich er toch helemaal bij horen voelen. GroenLinks-PvdA Kamerlid Lisa Westerveld uit Nijmegen onthulde het pictogrammenbord op Koningsdag.
Bekijk de video hier:
Bord voor kinderen om te praten
"Ik vind dit echt fantastisch", aldus Westerveld. "We weten dat kinderen met een beperking zich vaak eenzaam voelen, dan is dit de perfecte manier om met elkaar te communiceren. Ik ben er ontzettend voor dat we dit soort borden door heel Nederland gaan zien."
Volgens onderzoeker communicatie met een beperking Karin Fleuren kan het bord iedereen helpen: "Iedereen heeft weleens ergens geen woorden voor, dan kan je bijvoorbeeld op het bord 'sorry' of 'ik vind je leuk' aanwijzen. Het bevordert communicatie en creativiteit."