Arnhem en omstreken

Drukte bij kringloopwinkels na Koningsdag

De mannen van de kringloop werken extra hard om alle spullen te sorteren.
© Omroep Gelderland
ARNHEM - Alhoewel de rommelmarkten gisteren door heel Gelderland druk bezocht zijn, zijn de verkopers op de kleedjesmarkten toch nog niet van al hun koopwaar afgekomen. En deze spullen worden vandaag massaal ingeleverd bij kringloopzaken, zo ook bij kringloopwinkel RataPlan in Arnhem.
"Ik heb net een kinderfornuis gebracht en wat dino's", vertelt Vincent. Het is een komen en gaan bij de inleverbalie de dag na Koningsdag.

'Puzzels worden nageteld'

Speelgoed, kleding en boeken worden volgens Marleen het meest ingeleverd. Zoals altijd letten ze goed op de kwaliteit van de spullen: "We kijken of iets schoon is, en compleet. Zo worden zelfs alle puzzels helemaal nageteld." En als iets niet in orde is, mag het gewoon weer mee naar huis.
"Mensen denken soms dat het bij ons een soort stortplaats is, maar we zijn wel echt een winkel. Dus stel je zou zelf iets niet meer kopen, lever het dan ook niet bij ons in", aldus Marleen.
Drukte bij kringloopwinkels

Mensen blijven kopen

Vanwege de drukte heeft de kringloopwinkel extra personeel ingezet: "Normaal gesproken werken we op zondag met vijf man, maar nu lopen we met twaalf man rond", vertelt teamleider Marleen. "Ook hebben we extra ruimte gemaakt in ons magazijn om alle spullen kwijt te kunnen."
Ook klanten stromen in drommen de kringloopwinkel binnen: "Daar zijn wij verbaasd over", vertelt Marleen. "Je zou toch denken dat mensen klaar zijn met koopjes jagen, maar ze komen gewoon nog langs voor een extra ronde."