Arnhem en omstreken

Wat geef je voor Moederdag? Zes suggesties op een rij

Een chocoladehart voor Moederdag.
© ANP
ARNHEM - Het is weer bijna tijd om je moeder eens goed in het zonnetje te zetten. Aankomende zondag is het namelijk Moederdag! Heb je nog inspiratie nodig voor een origineel moederdagcadeau? Wij helpen je een handje met deze zes tips.
Moederdag is dé dag om alle moeders te verwennen en ze natuurlijk te bedanken voor alle zorg en liefde van het afgelopen jaar. Er zijn ontelbaar veel ideeën die je kunt bedenken voor je moeder. Om het wat gemakkelijker te maken denken wij met je mee.

1. Workshop

Vindt je moeder het leuk om creatief bezig te zijn? Kijk dan eens naar leuke workshops bij jou in de buurt. Macramé, de rage uit de jaren 70 komt weer terug. Macramé is een handwerktechniek waarbij patronen worden geknoopt van draden.
Er zijn verschillende locaties te vinden waar je een workshop macramé kunt volgen samen met je moeder. Is macramé niet jouw ding maar wil je wel met je handen bezig zijn? Dan is een workshop keramiek misschien wat voor jou. Hoe leuk is het om samen een mooie pot of vaas te maken en hem daarna te beschilderen.

2. Picknicken

Voor alsnog staat er goed weer gepland voor aankomende zondag. Ga op zoek naar die oude picknickmand op zolder en duik de keuken in om een lekkere brunch of lunch voor te bereiden. Verpak de lekkere hapjes, neem een kleedje mee en verras je moeder met een lekkere picknick.
Geen tijd voor een lunch? Een flesje wijn met borrelhapjes doen het vaak ook goed.

3. Kleuranalyse

Misschien heb je het al voorbij zien komen op social media of ken je de welbekende kleurenwaaier nog wel. Het is namelijk weer helemaal trending om een kleuranalyse te laten doen. Dit is dé manier om te ontdekken welke kleuren matchen met jouw huid, oogkleur én haarkleur. Op meerdere plekken in de regio kun je samen met je moeder terecht voor een kleuranalyse. Wellicht in een andere stad, waardoor je er een geheel dag uitje van kunt maken.

4. Massage

Wil je je moeder wat rust geven na al haar harde werk van het afgelopen jaar, geef haar dan een massage cadeau. Denk aan een massage bij de salon in de buurt of geef haar een spadagje cadeau. Verlang je zelf stiekem ook naar wat ontspanning of vind je het gezellig om samen met je moeder wat te doen, dan is een duo-massage ook een idee.

5. Tickets

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het festivalseizoen ook weer begonnen is. Door heel de regio (en het land) worden weer veel festivals georganiseerd met verschillende muziekgenres. Denk aan bijvoorbeeld Zwarte Cross, ASM festival, Free Your Mind en Down The Rabbit Hole. Daarnaast staan er ook ontzettend veel concerten op de planning in de regio Gelderland. Een concertkaartje voor bijvoorbeeld de final tour van de Eagles of The Streamers in Gelredome en Rammstein of Bruce Springsteen in het Goffertpark Nijmegen is wellicht leuk.

6. Bos bloemen van LEGO

Wil je zelf nog even creatief aan de slag én een uniek cadeau geven. Bouw dan met LEGO een bosje bloemen voor je moeder. Dat is toch een keer wat anders dan het originele bosje bloemen van de bloemenwinkel om de hoek. Als je geen zin hebt om zelf te bouwen kun je natuurlijk ook altijd een bloemenpakket van LEGO cadeau doen.