Sport

Sarah is niet meer weg te denken bij de volleybaldames: 'Droom van de Spelen'

Volleybalster Sarah van Aalen.
© Omroep Gelderland
ARNHEM - Anderhalf jaar geleden zat ze er nog niet bij, maar inmiddels is spelverdeelster Sarah van Aalen uit Wijchen niet meer weg te denken uit het Nederlandse volleybalteam. Ook in de strijd om een ticket voor de Olympische Spelen zijn de komende twee maanden veel ogen op haar gericht.
“Ja, ik denk weleens bij mezelf, wat is er in korte tijd toch allemaal gebeurd”, beaamt Van Aalen, die afgelopen seizoen de overstap maakte van het Duitse Potsdam naar de Turkse topclub Vakifbank. “Ik heb daar veel geleerd. Het niveau is veel hoger dan in Duitsland. En er is ook veel meer druk.”
“Ik train met meiden die zilver of goud op Olympische Spelen hebben gewonnen. Hun ervaring helpt mij weer verder. En de trainer Giovanni Guidetti is een van de beste coaches ter wereld. Dit jaar Turkije heeft van mij een betere speelster gemaakt.”

Een nieuwe uitdaging

Ondanks de Turkse lofzang is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Want Van Aalen maakt na een jaartje Turkije alweer een nieuwe transfer. Komend seizoen komt ze uit voor de Italiaanse topclub Chieri ’76.
Maar eerst zijn alle pijlen gericht op de Nations League. Via dat toernooi wil Van Aalen zich samen met Oranje kwalificeren voor de Olympische Spelen. De Nederlandse dames staan momenteel tiende op de wereldranglijst. Staan ze dat na twaalf wedstrijden in de Nations League nog steeds? Dan zijn de Spelen in Parijs deze zomer een feit.

Spannende strijd om een olympisch ticket

“Het gaat heel spannend worden”, zegt Van Aalen. “Meerdere landen zijn aan elkaar gewaagd. Maar ik heb goede hoop dat we nummer 11 Canada en nummer 12 Duitsland achter ons kunnen houden. We hebben een heel goed team en een goede mix van ervaren speelsters en grote talenten.”
Wat Van Aalen gaat doen als de Spelen daadwerkelijk worden gehaald? “Daar heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht. Eerst maar eens zorgen dat we er straks staan. Maar als we ons daadwerkelijk kwalificeren, zou dat heel mooi zijn. Dat is natuurlijk iets waar je van droomt.”
Bekijk de video met Sarah van Aalen hieronder.
Haalt Sarah de Spelen?