liveblog | 10 mei

Sterke tijdrit Arensman • wereldrecord Lara Baars

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Thymen Arensman reed een uitstekende tijdrit in de Giro en De Goffert lijkt te klein geworden voor NEC.
Laatst bijgewerkt: 10 mei, 19:30 uur
vrijdag 10 mei
19:30

Oligarch Abramovitsj financierde Vitesse volgens onderzoek media

De tientallen miljoenen waarmee Vitesse-eigenaar Valeriy Oyf de club de laatste jaren financierde, zijn bijna allemaal afkomstig van de omstreden oligarch Abramovitsj. Dit blijkt uit onderzoek van het Britse journalistieke onderzoeksplatform TBIJ en The Guardian in samenwerking met NRC, Trouw en Het Financieele Dagblad naar de financiële administratie van de huidige eigenaar van Vitesse. De stukken kwamen in handen van het internationale journalistencollectief ICIJ.
18:00

Prima tijdrit Arensman

Thymen Arensman heeft een uitstekende tijdrit gereden in de Ronde van Italië. De wielrenner uit Deil eindigde als vierde op precies een minuut van de ongenaakbare Sloveen Tadej Pogacar, de klassementsleider. Arensman stijgt nu naar de elfde plaats in het algemeen klassement.
Thymen Arensman reed een uitstekende tijdrit
© Omroep Gelderland
Thymen Arensman begon heel matig aan de Giro. In de eerste etappe moest hij direct passen en verloor hij ruim twee minuten. In de loop van de week was er progressie en gisteren blonk hij al uit op de gravelstroken van de zesde etappe. Morgen komt er een serieuze test, want dat staat de eerste zware bergetappe op het programma.
17:00

Wereldrecord Lara Baars

Lara Baars op Papendal
© Omroep Gelderland
Paralympisch atlete Lara Baars uit Groesbeek heeft het wereldrecord kogelstoten verbeterd. Ze kwam tot een afstand van 9,25 meter. Dat is goed nieuws in de aanloop naar de Paralympische Spelen, waar Baars als een medaillekandidaat geldt.
11:00

De Goffert kan NEC-fans niet kwijt

NEC-supporters tijdens de bekerfinale
© Omroep Gelderland
NEC heeft echt dringend behoefte aan uitbreiding van het stadion. De Goffert heeft een capaciteit van 12.500 toeschouwers en die zitten er vrijwel altijd. Inmiddels staan er vijfduizend supporters op de wachtlijst.
Dat NEC meer supporters heeft dan dat er in het stadion kunnen, bleek ook bij de bekerfinale. Toen werd de club gesteund door 17.500 fans.
07:00

De Graafschap naar Emmen

De Graafschap speelt vanavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen uit tegen Emmen. Inzet voor de Doetinchemmers is de vijfde plaats. Daar staat nu ADO Den Haag. Als die ploeg thuis wint van Jong PSV, blijft De Graafschap zesde.
De Graafschap gaat naar Emmen
© Omroep Gelderland
Maar als ADO punten verspeelt en De Graafschap boekt een beter resultaat in Emmen, schuift de ploeg door naar plek vijf. En dat betekent dat de eerste wedstrijd van de play-offs uit wordt gespeeld, dinsdag in Den Haag tegen ADO. De Graafschap kan het dan op zaterdag 19 mei thuis afmaken.
06:30

Polar Bears in actie

De vrouwen van Polar Bears plaatsten zich vorige week vol overtuiging voor de halve finales van de play-offs waterpolo. Vanavond is het de beurt aan de mannen, maar het zal niet meevallen. Want de tegenstander is GZC Donk, één van de favorieten voor de landstitel. De eerste wedstrijd is vanavond in Gouda, morgen is de return in Zwembad De Peppel in Ede. Als beide ploegen één keer winnen, volgt er zondag een allesbeslissende wedstrijd in Gouda.