liveblog | 5 mei

Zo vierde Gelderland Bevrijdingsdag

Gelderland viert deze zondag 79 jaar vrijheid. Op deze Bevrijdingsdag zijn de ogen gericht op Wageningen, de stad waar in 1945 de vrijheid werd getekend. We houden je de hele dag op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten in de provincie.
Laatst bijgewerkt: 5 mei, 20:45 uur
20:45

Bevrijdingsfestival Apeldoorn

Ook op het Bevrijdingsfestival in Apeldoorn wordt het steeds drukker.
Bevrijdingsfestival Apeldoorn
© Persbureau Heitink
20:15

Drukte bij Bevrijdingsfestivals

De Bevrijdingsfestivals in Nijmegen en Wageningen werden goed bezocht vanmiddag en vanavond. En jongeren vinden het nog steeds belangrijk om de Bevrijding te vieren.
Een korte impressie van de festivals:
Bevrijdingsfestival Wageningen en Nijmegen
16:55

Studio 100 live in Wageningen

Vanmiddag hebben musicalsterren van Studio 100 in Wageningen voor het eerst het nummer 'Het verzet' gezongen. Dit nummer is afkomstig uit 40-45, de musical en is vanaf 21 september 2024 te zien in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.
16:39

Feest op de Markt van Wageningen

Op de Markt van Wageningen is het feest. Het plein rondom de kerk staat vol met dansende mensen.
Feest op de Markt van Wageningen
© Tijmen de Bos
16:04

Vrijheidssoep in Arnhem

Op honderden plekken in heel het land hebben mensen vandaag samen Vrijheidssoep gegeten. In de Eusebiuskerk in Arnhem zaten vanmiddag zo'n 150 mensen samen aan tafel om de vrijheid te eten.
Vrijheidssoep in de Eusebiuskerk
14:22

Enkele foto's uit Wageningen

Het Bevrijdingsdefilé in Wageningen was indrukwekkend mooi. Er was tijd om te reflecteren, de veteranen werden in het zonnetje gezet en het publiek keek geboeid naar de ceremonie en de optocht. Geniet nog even na met onderstaande foto's.