Sport

Voetballers leveren uitputtingsslag voor het goede doel

De voetballers van Diosa Onder-19 in actie.
© Omroep Gelderland
BALGOIJ - Voetbalclub Diosa-Niftrik uit Balgoij wilde graag iets doen voor de samenleving. Maar wat? Nou, voetballen dus. Het hoogste jeugdelftal ging dit weekend tot het uiterste en haalde duizenden euro's op door negen uur aaneengesloten wedstrijden te spelen. Het geld dat werd ingezameld, is bestemd voor verzorgingshuizen in de regio.
Trainer Tom Eichelsheim, die de Onder-19 van Diosa onder zijn hoede heeft, legt uit hoe de actie tot stand kwam. "We vonden als team dat de ouderen in de samenleving wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Zo kwamen we op het idee om urenlang te voetballen en daarmee geld op te halen. We wilden als jongeren graag iets doen voor de ouderen en de verzorgingshuizen reageerden direct enthousiast", aldus Eichelsheim.
Trainer Tom Eichelsheim van Diosa.
© Omroep Gelderland

Sponsoren, muffins en bierdoppen

Het team wist ook sponsoren aan zich te binden, die geld wilden doneren in ruil voor een plekje op het speciale wedstrijdshirt waarin werd gespeeld. En het bleef niet bij sponsoren alleen: online werd een doneeractie op poten gezet, op de club werden zelfgemaakte muffins verkocht en een groepje spelers zette een bak met bierdoppen neer, waarbij bezoekers tegen betaling mochten raden hoeveel doppen er werkelijk in zaten.
Zaterdag was het zover. Om 9.00 uur werd voor het eerst afgetrapt voor de marathonsessie in Balgoij. Voorafgaand aan duel nummer één zag Cas van Altena het zonnig in. "Mijn conditie is iets minder dan bij de andere spelers, omdat ik sinds september geblesseerd was en pas net twee weken terug ben. Maar ach, ik doe mijn best. Het is voor het goede doel, voetballen blijft leuk en het is toch mijn hobby. Ik houd het wel vol", belooft hij.

Tegen de meiden

Eén van de tegenstanders die Diosa treft is het hoogste damesteam van SC Woezik. Aanvoerder Rachel van den Heuvel zegt dat haar team zich graag liet strikken voor een wedstrijdje tegen de Onder-19 van Diosa. "We zijn het enige damesteam dat van de partij is, dus we gaan natuurlijk voor minimaal een puntje. Maar hopelijk wordt het een zege. Die jongens zijn gaandeweg de dag natuurlijk al moe, en wij zijn hartstikke fit. We gaan er gewoon de beuk in gooien, al is het stiekem natuurlijk voor het goede doel."
Dat goede doel kan rekenen op een flinke opbrengst. De spelers van Diosa stelden zich ten doel om minstens 7.500 euro op te halen voor de verzorgingshuizen in Wijchen, Grave en Malden. Dankzij meer dan driehonderd donaties stopte de teller zondag op dik 6.000 euro. Een fraaie opbrengst, die bij de verzorgingshuizen terechtkomt. Het geld kan worden aangewend voor iets extra's voor de ouderen die er verblijven.